gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Održan Sportski susret Frame Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
22. rujna 2013.

21. rujna, u Jajcu je održan IX. Sportski susret Frame Bosne Srebrene. Susret se održao pod geslom "Play by faith" (Igraj s vjerom) i okupio je dosad rekordan broj framaša - čak njih 800, iz trideset različitih župa naše provincije.

Boje Frame Brestovsko branilo je trideset framaša, zajedno s duhovnim asistentom, jedni igrom, drugi navijanjem.

Kao i svaki veliki framaški susret, i ovaj je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame. Poseban gost ovog susreta bio je Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac. On je na koncu svete mise imao kratko svjedočanstvo o svom životnom putu, nogometnoj karijeri i ulozi Boga u svemu tome.

> Cijeli tekst...
 
Završen Franjevački hod u Asizu Ispis E-mail
Autor: Iva Maros i Marija Trogrlić   
06. kolovoza 2013.

Nakon što je skupina od sedamdeset framaša iz različitih župa provincije Bosne Srebrene propješačila oko 100 kilometara od Tuzle preko Dubrava do Tolise, došlo je vrijeme za pozdrav s Bosnom i odlazak u Italiju. Naše prvo odredište bila je Padova: crkva sv. Leopolda, sv. Justine i bazilika sv. Ante gdje je slavljena sv. misa, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić. Framaši su imali priliku pričestiti se pod obje prilike kruha i vina. Nakon mise, druženja na veličanstvenom trgu Prato della Valle i večernje molitve uputili smo se prema Asizu.

> Cijeli tekst...
 
Završen prvi dio Franjevačkog hoda Ispis E-mail
Autor: Framaši Bosne Srebrene   
31. srpnja 2013.

Prvi koraci ovogodišnjeg hoda Franjevačke mladeži Bosne Srebrene učinjeni su 26. srpnja na putu od Tuzle do Drijenče, gdje smo bili raspoređeni po obiteljima. Dani su započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi kilometri. Za svaki dan bila je predviđena određena tema, o kojoj su framaši razmatrali, prvo kroz meditacije i ulomke iz Svetog pisma i KKC-a, a potom i kroz trenutke zajedničke tišine.

> Cijeli tekst...
 
U Tuzli započeo Franjevački hod pod geslom "Hodam i vjerujem" Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić i Iva Maros   
25. srpnja 2013.

Tuzla - 25. srpnja 2013., na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika, u franjevačkom samostanu Svetog Petra i Pavla u Tuzli, okupilo se sedamdesetak framaša Bosne Srebrene na III. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: "Vjerujem i hodam", u znaku Godine vjere, tako da je i nakana učvršćivanje i rast u vjeri, duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli. Na hodu sudjeluju i framaši iz župe Brestovsko: Marija Trogrlić, Stipo Barešić i Klaudija Vujica.

> Cijeli tekst...
 
Framin Dan ekologije Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. lipnja 2013.

Potaknuti primjerom svoga zaštitnika, sv. Franje Asiškog, koji je i proglašen zaštitnikom ekologije, članovi Franjevačke mladeži Bosne Srebrene obilježili su svoj Dan ekologije u Osovi, 1. lipnja.

Šest framaša iz Brestovskog s mnoštvom drugih framaša iz naše provincije Bosne Srebrene okupili su se u toj župi kako bi zajednički slavili Boga, razmjenjivali iskustva, čistili okoliš i ostavili trag za sobom, tj. zasadili nove sadnice.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678»Kraj »

Stranica 6 od 8

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko