gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Franjevački hod na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
30. srpnja 2015.

U ponedjeljak, 27. srpnja, sudionici Franjevačkog hoda stigli su u našu župu. Naime, od 25.07. do 05.08. održava se V. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene. Ovogodišnja ruta je od župe Vitez preko Busovače, Brestovskog, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka do Asiza. Program Hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i slavlje svete mise.

Cilj Franjevačkog hoda je potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 02.08.2015. tako da je on ujedno i duhovna obnova za sve framaše. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajnija mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje.

Radosni smo što Hod ove godine prolazi i kroz našu župu. Framaši su u Brestovsko stigli oko podne i odmah se uputili u obitelji koje su ih ugostile taj dan. Poslijepodnevni program započeo je razgovorom sa sestrama klarisama koje su svjedočile o svome pozivu i na sve framaše ostavile snažan dojam, a pridružili su im se i framaši Frame Brestovsko.

> Cijeli tekst...
 
Dječje ljeto Frame Brestovsko 2015. Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
24. srpnja 2015.

Pod geslom “Da vaša radost bude potpuna” (Iv 15,11) u našoj župi je od 17. do 19. srpnja 2015. god. održano treće Dječje ljeto. Projekt su organizirali animatori Frame Brestovsko u suradnji sa župnim uredom. Na Dječjem ljetu sudjelovalo je oko pedeset djece (I.-VI.r.) i dvadeset naših animatora. Program je bio zabavno-edukativnog karaktera tako da su dani bili ispunjeni plesom, glazbom, smijehom, raznim igrama, ali i radionicama u kojima su djeca imala priliku proširiti znanje o svojoj vjeri.

Prvi dan smo započeli na najljepši mogući način-Svetom misom. Fra Damir je djecu podsjetio da je upravo Crkva njihova kuća u kojoj su uvijek dobrodošli. Nakon toga, svaka je grupa dobila zadatak da osmisli ime i zastavu svoje grupe.Tu su djeca doista pokazala svoju maštovitost. Ubrzo je uslijedila prva radionica čija je tema bila Molitva. Animatori su ukazali na važnost molitve, pogotovo Svete mise koja je najveća i najljepša molitva. Djeca su dobila zadatak da napišu sami svoju molitvu, a nakon toga su pogledali crtić o svetom Franji Asiškom. Ostatak dana  su proveli u igri traženja blaga po crkvenom dvorištu, igricama s vodom u kojima su se dobro zabavili i osvježili te raznim plesovima i bansevima.

> Cijeli tekst...
 
"Dodir Ljubavi" u svetištu sv. Nikole Tavelića Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
15. svibnja 2015.

U srijedu, 13. svibnja, u svetištu sv. Nikole Tavelića na Kovačićima u Sarajevu, održana je Duhovna obnova uz temu "Uzašao je!". Cijelu duhovnu obnovu svojim sviranjem i pjevanjem uljepšali su članovi našeg benda, a sam program je vodio naš župnik fra Damir Pavić.

Susret je započeo u 15 sati. Na samom početku susreta okupljene vjernike je pozdravio fra Joso Oršolić, ravnatelj Kruha sv. Ante, koji je pozvao da na poseban način molimo za uspješan i sretan pohod pape Franje našoj domovini Bosni i Hercegovini. Potom je fra Damir imao razmatranje na temu ove duhovne obnove. Kao priprava za sveto misno slavlje bila su razmatranja slavnih otajstava krunice nakon čega smo slavili svetu misu i imali klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće krizmanika u Međugorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. travnja 2015.

Za krizmanike naše župe 19. travnja 2015. godine organizirano je hodočašće u Međugorje. U pratnji župnika fra Damira Pavića i nekoliko framaša, njih 45 je krenulo u Međugorje već u mračnim jutarnjim satima.

Kako ovogodišnje krizmanike uskoro očekuje podjela sakramenta Svete potvrde, nakana hodočašća je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru.
Po samom dolasku odmah smo se uputili na brdo Križevac. Pri pomalo teškom i napornom puto do vrha išli smo razmatrajući postaje Križnog puta i moleći krunicu. Nakon slobodnog vremena za ručak otišli smo na Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja. Razmatrajući radosna otajstva krunice došli smo do Gospina kipa gdje je svatko imao priliku za osobnu molitvu u tišini.

> Cijeli tekst...
 
Duhovna obnova Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
02. ožujka 2015.

Framaši iz Brestovskog su 28. veljače i 1. ožujka boravili u Planinarskom domu Pogorelica gdje su imali korizmenu duhovnu obnovu koju je vodio duhovni asistent, fra Damir Pavić. Obnova je održana pod geslom: "Jer Ti si predivan Bog!"

U subotu smo se autobusom uputili prema Dusini, selu ispod Pogorelice, odakle smo pješice hodali dva sata do planinarskog doma. Po dolasku u dom najprije smo se, pomalo umorni od pješačenja po snijegu i gustoj magli, okrijepili toplim čajem nakon čega smo se smjestili u sobe. Program je započeo molitvom i razmatranjem žalosnih otajstava krunice prije večere. Poslije večere fra Damir nam je govorio o korizmi, odricanju, žrtvi i molitvi koju sa sobom nosi, nakon čega smo svi zajedno, poput prave obitelji, razgovarali o našoj Frami, njezinim usponima i padovima i o tome kako je ona utjecala na nas i naše živote. Prije odlaska na spavanje vrijeme smo proveli u međusobnom druženju, igri i pjesmi.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678»Kraj »

Stranica 2 od 8

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko