gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 08.11.2015. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
07. studenog 2015.

• Danas je 32. nedjelja kroz godinu. Svete mise po redovitom rasporedu u našoj župi.

• U utorak cjelodnevno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu od 08:00h do 17:30h navečer kada molimo svetu krunicu. U 18:00h započinje sveta misa.

• Prošloga tjedna započeli smo Obiteljsku katehezu s Gospinim kipom. Obitelji koje se prijave trebaju preuzeti Gospin kip utorkom navečer. U vrijeme Gospina pohoda obitelj će moliti krunicu, čitati Sveto pismo i jednu večer, po želji i dogovoru, u kuću primiti svećenika koji će održati obiteljsku katehezu (pouku) za sve ukućane, obitelj i prijatelje. Gospin kip će vratiti u crkvu narednog utorka navečer kada se cijela obitelj treba ispovjediti i biti na svetoj misi. Na listu se možete upisati utorkom poslije Duhovne obnove. Ovih dana kip je kod obitelji Duno i Radeljić u Rauševcu.

• U četvrtak u 20:00h sveta misa i klanjanje kod sestara klarisa.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 01.11.2015. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
31. listopada 2015.

• Danas je 31. nedjelja kroz godinu. Slavimo svetkovinu Svih svetih. Svete mise kod sestara klarisa u 07:00h i u 08:30h u župnoj crkvi. U 11:00h mise na grobljima Javorje i Grebci, a u 15:00h na grobljima Bilalovac i Kosnice.

• Sutra je Dušni dan - spomen svih vjernih mrtvih. Svete mise slavimo kod sestara klarisa u 07:30h i na Kužnom groblju u 11:00h za sve znane i neznane pokojne župe Brestovsko. Uz svetkovinu Svih svetih i Dušni dan možete dobiti Potpuni oprost. Potrebno je biti u milosti tj. ispovjeđen i pričešćen te pohoditi crkvu ili groblje i izmoliti Očenaš, Vjerovanje i molitvu nakanu Svetog Oca.

• U utorak cjelodnevno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu od 08:00h do 17:30h navečer kada molimo svetu krunicu. U 18:00h započinje sveta misa.

• Prošloga tjedna započeli smo Obiteljsku katehezu s Gospinim kipom. Obitelji koje se prijave trebaju preuzeti Gospin kip utorkom navečer. U vrijeme Gospina pohoda obitelj će moliti krunicu, čitati Sveto pismo i jednu večer, po dogovoru, u kuću primiti svećenika koji će održati obiteljsku katehezu (pouku) za sve ukućane, obitelj i prijatelje. Gospin kip će vratiti u crkvu narednog utorka navečer kada se cijela obitelj treba ispovjediti i biti na svetoj misi. Na listu se možete upisati utorkom poslije Duhovne obnove. Ovih dana kip je kod obitelji Bošnjak u Krčevinama.

> Cijeli tekst...
 
Obiteljska kateheza s Marijom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. listopada 2015.

Prošlo je više od godine dana otkada je Gospin lik krenuo u pohod svim obiteljima naše župe. Bilo je to 1. listopada 2014. godine. Vrhunac svega, nakon što je Blažena Djevica Marija posjetila svaku obitelj, bila je posveta svih obitelji i cijele župe Brestovsko Bezgrješnom Srcu Marijinu. Taj svečani događaj predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Dana 27. rujna 2015. godine, pod pučkom svetom misom, kardinal je izvršio posvetu cijele župe i blagoslovio slike Gospe Olovske, čudotvorne medaljice i molitve koje su župljani ponijeli svojim domovima. Velik broj župljana stupio je u Vojsku Bezgrješne Djevice i obećao da će nositi medaljicu i moliti posvetnu molitvu.

Jedino Gospodinu su poznate sve milosti koje je našim obiteljima donijela ili će donijeti ova pobožnost. Njezin cilj bio je, prije svega, u naše obitelji vratiti ljubav prema molitvi svete krunice. Svjesni smo da većina problema u našim obiteljima nastaje onda kada obitelj prestane zajednički moliti. Stoga je potrebno učiniti sve da se svim obiteljima otvore oči i započnu što prije zajednički moliti u svome domu.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 25.10.2015. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. listopada 2015.

• Danas je 30. nedjelja kroz godinu. Ujedno je spomendan blažene Katarine Kotromanić. Svete mise po redovitom rasporedu. Prošle nedjelje završili smo s jesenskim svetim misama na našim grobljima. Od srca hvala svim župljanima na svim darovima za crkvene potrebe.

• Danas nakon jutarnje svete mise u 08:30h sastanak župnika s ovogodišnjim prvopričesnicima i njihovim roditeljima. Prvopričesnici će dobiti prvopričesničke knjižice u kojima ćemo voditi evidenciju dolazaka na nedjeljnu svetu misu.

• Danas je Nacionalno hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda u Kraljevu Sutjesku. Program započinje u 10:00h. Naši trećoredci, zajedno s fra Gabrijelom i drugim župljanima danas su također tamo.

• U utorak cjelodnevno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu od 08:00h do 17:30h navečer. Nakon klanjanja Duhovna obnova. Od idućeg tjedna započinjemo s Obiteljskom katehezom s Gospinim kipom. Obitelj treba preuzeti Gospin kip utorkom navečer. Kroz to vrijeme obitelj će moliti krunicu, čitati Sveto pismo i jednu večer, po dogovoru, u kuću primiti svećenika koji će održati obiteljsku katehezu (pouku) za sve ukućane, obitelj i prijatelje. Gospin kip će vratiti u crkvu narednog utorka navečer kada se cijela obitelj treba ispovjediti i biti na svetoj misi. Na listu se obitelj može upisati utorkom.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«41424344454647484950»Kraj »

Stranica 45 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko