gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 31.05.2015. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. svibnja 2015.

• Danas slavimo svetkovinu Presvetog Trojstva. Zbog svete mise na Oglavku u 11:00h danas nema pučke svete mise u 11:00h. Od iduće nedjelje svete mise po redovitom rasporedu u našoj župi.

• U četvrtak smo slavili svetu misu na Kaštelima. Hvala svim župljanima koji su bili na ovoj proslavi i onima koji su pomogli u pripravi ove obljetnice. Nadam se da će nas dogodine bit još i više!

• Utorkom je u našoj župi cjelodnevno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu od 08:00h do 18:00h. U utorak je i 12. utorak na čast sv. Anti. U 17:30h je kratka molitva kod kipa sv. Ante, a zatim pobožnost u crkvi. I dalje pozivamo sve župljane koji su u mogućnosti da dođu pokloniti se Isusu.

• U četvrtak je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Isusove - Tijelovo. Nema jutarnje mise u crkvi. Svete mise kod sestara klarisa u 07:00h i pučka sveta misa u 11:00h sa svečanom tijelovskom procesijom. Pozivam sve župljane, na osobit način ovogodišnje prvopričesnike i svu djecu, da ponesu korpice s cvijećem i sudjeluju u procesiji.

• Zbog svetkovine Tijelova, u četvrtak navečer nema svete mise kod sestara klarisa.

> Cijeli tekst...
 
Sveta misa na Kaštelima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. svibnja 2015.

Dana 28. svibnja u 11:00h, već tradicionalno, na Kaštelima smještenim u vrletima planine Zahor služena je sveta misa u čast blaženog fra Anđela Zvizdovića, brojnih franjavaca Bosne Srebrene, ali i katoličkog puka koji su svi zajedno podnijeli veliku žrtvu čuvajući svoju vjeru na bosanskim prostorima.

Svetoj misi su nazočila osmorica svećenika: vlč. Marko Perić, fra Nikica Vujica, fra Domagoj Šimić, fra Janko Ljubos, fra Pavo Vujica, fra Zoran Vuković, fra Gabrijel Tomić i fra Damir Pavić, zatim đakon fra Ivica Radić, časne sestre Gracija Žabić i Simplicija Budimir te mnoštvo naroda iz Fojnice, Kiseljaka, Gromiljaka, Brestovskog, Busovače ali i drugih mjesta. Najveći broj vjernika je stigao terenskim vozilima, ali bilo je dosta i onih koji su na planinu izašli i pješice, među njima i g-din Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 24.05.2015. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. svibnja 2015.

• Danas su Duhovi ili Pedesetnica. Zbog proslave Duhova u susjednoj Fojnici, gdje će biti svečana sveta misa u 11:00h, u našoj crkvi nema pučke svete mise.

• Utorkom je u našoj župi cjelodnevno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu od 08:00h do 18:00h. U utorak je i 11. utorak na čast sv. Anti. U 17:30h je kratka molitva kod kipa sv. Ante, a zatim pobožnost u crkvi. I dalje pozivamo sve župljane koji su u mogućnosti da dođu pokloniti se Isusu.

• Idućeg tjedna završavamo Svibanjsku pobožnost u našoj župi. Svakoga dana, osim nedjeljom, u 17:30h molimo Gospinu krunicu, a u 18:00h slavimo svetu misu.

• U četvrtak, 28. svibnja, je tradicionalno hodočašće na Kaštele. To je spomendan na godišnjicu pada Bosne, ali i prisjećanje na blaženog fra Anđela Zvizdovića, druge franjevce i sav katolički puk koji su podnijeli veliku žrtvu čuvajući katoličku vjeru na ovim prostorima. Sveta misa na Kaštelima je u 11:00h. Za one koji žele poći pješice: polazak u 07:00h od Tomičića na Bilalovcu. Na poseban način pozivam ovogodišnje maturante koji su završili školu da pođu na ovo hodočašće.

> Cijeli tekst...
 
Završena obnova župne kuće na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. svibnja 2015.

Dragi župljani župe Brestovsko, poštovani posjetitelji naše stranice!

Prošla je otprilike godina dana otkako smo pozvali sve naše župljane i sve ljude dobre volje da pomognu u obnovi dotrajale župne kuće na Brestovskom. Nakon tog poziva krenuli smo s Božjom pomoći u taj veliki i skupi zahvat.

Najprije je skinut stari krov i urađeni dodatni zidarski radovi, a nakon toga je kuća pokrivena. Time je završena prva faza obnove župne kuće. Bogu hvala na tome!

Nakon toga krenuli smo u drugu fazu obnove, a to je bila zamjena stolarije na kući. U kratkom vremenu, Bogu hvala, uspješno je završen i taj dio.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«41424344454647484950»Kraj »

Stranica 49 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko