gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Kužno groblje u novom ruhu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. kolovoza 2014.

Kužno groblje na Oglavku već polako postaje pravo hodočasničko mjesto. Na ovom groblju, koje potječe iz vremena kada je pošast kuge harala Bosnom i odnijela brojne živote, na poseban način se vjernici utječu dušama u čistilištu, ali i zagovoru sv. Roka čija kapelica se nalazi na ovom groblju. U svečanoj procesiji subotom uoči Mlade nedjelje, s križem na čelu, povorka hodočasnika pješice se zaputi ispred crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom. Usput se moli krunica dušama u čistilištu, a po dolasku na groblje slavi se i sveta misa za duše u čistilištu.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 17.08.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
16. kolovoza 2014.

• Danas je 20. nedjelja kroz godinu. Svete mise slavimo po redovitom rasporedu.

• U četvrtak u 20:00h sveta misa i klanjanje u kapelici kod sestara klarisa.

• Svake subote u našoj crkvi u 20:00h je Duhovna obnova. Molimo krunicu, slavimo svetu misu, klanjamo se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i molimo za zdravlje duše i tijela. Pozvani su svi koji žele upoznati živoga Gospodina. Na poseban način pozivamo mladež i mlade bračne parove.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljena svetkovina sv. Klare Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
11. kolovoza 2014.

U ponedjeljak, 11. kolovoza, svečano je proslavljena svetkovina sv. Klare Asiške, kao i svečani jubilej, odnosno 25. godišnjica dolaska sestara klarisa u Brestovsko, gdje je smješten jedini samostan sv. Klare u Bosni i Hercegovini.

Sveto misno slavlje u 11 sati predvodio je uzoriti kardinal, Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u koncelebraciji s ostalim svećenicima. U prigodnoj propovijedi, kardinal je sve pozvao da učimo od sv. Klare o poniznosti, siromaštvu i ljubavi prema Bogu iznad svega.

Na koncu svete mise, prisutnima se obratila poglavarica samostana sv. Klare, s. Hijacinta Batinić, izrazivši zahvalnost za sve milosti i dobročinstva koja su sestre primile u ovih 25 godina otkako su na našim prostorima.

> Cijeli tekst...
 
Blagoslov Gospine špilje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. kolovoza 2014.

Nedjelja, 10. kolovoza, svečani je i radosni dan za župu Brestovsko. Naime, nakon jutarnje svete mise u 08:30h upriličen je blagoslov Gospine špilje i kipa Blažene Djevice u parku ispred našega župnoga ureda.

U svečanoj procesiji, pjevajući Gospine pjesme, krenuli smo nakon svete mise do špilje. Nakon zajedničke molitve upućene Gospodinu po zagovoru Blažene Djevice Marije pročitan je tekst sv. Bernarda o Djevici Mariji, a zatim je uslijedio blagoslov špilje i Gospinog lika. Vjernici su upoznati i s činjenicom da su u špilju ugrađene i relikvije sv. Ivana Pavla II., velikog Marijinog štovatelja. Na Brestovsko su stigle posredstvom jedne klarise koja je trenutno u samostanu klarisa u Austriji, a za života pokojnoga pape bila je u Rimu, gdje se brinula za održavanje papinoga misnog ruha. Ona je darovala komadić tkanine od misnoga odijela sv. Ivana Pavla II. koji je uzidan u Gospinu špilju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«51525354555657585960»Kraj »

Stranica 56 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko