gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

BK Sveti Franjo na biciklijadi "Marija Zvijezda" Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. svibnja 2014.

U organizaciji Misijske europske inicijative "Kristov Stol" iz Zagreba, povodom proglašenja svetim Ivana Pavla II., organizirana je "Marija Zvijezda" – 1. Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II. Biciklijada se održava od 30. travnja do 03. svibnja.

Cilj organizatora je krenuti iz svih gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je posjetio sv. Ivan Pavao II. prema gradu Banja Luci, gdje će se održati središnja proslava uz gostoprimstvo Banjalučke biskupije. Tako su iz Hrvatske krenuli biciklisti iz šest smjerova, odnosno iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika, a danas, 01. svibnja, ispred kipa sv. Ivana Pavla II., postavljenog ispred sarajevske katedrale, krenuli su i biciklisti predstavnici iz našega glavnoga grada.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 27.04.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
26. travnja 2014.

• Danas je 2. uskrsna nedjelja ili nedjelja Božanskog milosrđa koju je proglasio papa Ivan Pavao II. 2002. godine. Svete mise kod sestara klarisa u 07:00h i jutarnja sveta misa u 08:30h. Nema pučke svete mise, jer slavimo svete mise na grobljima Datići i Kosnice. Raspored ostalih svetih misa na grobljima: Bilalovac i Badnje 04. svibnja; Grebci i Maslinovići 18. svibnja i Oglavak 25. svibnja. Dok traju svete mise na grobljima nema pučke svete mise u crkvi.

• U utorak je 7. utorak na čast sv. Anti. Pobožnost započinje ispred kipa u 18:00h.

> Cijeli tekst...
 
Uskrsnuće Isusa Krista Ispis E-mail

Uskrsnuće Isusa Krista temeljna je vjerska istina, da je Bog Isusa treći dan uskrisio od mrtvih odnosno da je Isus umro i uskrsnuo (1 Sol 4,14).

U Novom zavjetu Pavao prvi svjedoči, da Raspeti nije ostao u smrti, nego da se nakon svog usksnuća trećeg dana (1 Kor 15,4) u različitim viđenjima ukazao svjedocima uskrsnuća. Evanđelja izvješćuju o ukazanjima uskrslog Isusa, ali i o praznom grobu (Mk 16,1-8). U užem smislu riječi Isusova ukazanja učenicima imaju povijesno, a izvješća o praznom grobu imaju više apologetsko značenje. Među svjedoke Isusova uskrsnuća Novi zavjet ponajprije ubraja apostole (Dj 1,22), među kojima su također skeptik Jakov, rođak Isusov, i nekadašnji Isusov protivnik Pavao (1 Kor 15,7), tako da se vjera u uskrsnuće Isusovo ne može tumačiti kao zamisao Isusovih učenika.

Iz Isusova uskrsnuća kršćani izvode i svoje vlastito uskrsnuće. Uskrsnuće Isusovo sastavni je dio vjeroispovijesti svih kršćanskih konfesija, te je postalo središnjim dijelom svih drevnih simbola vjere (vidi: Nicejsko vjerovanje, Nicejsko-carigradsko vjerovanje). Liberalne usmjerbe od Prosvjetiteljstva nadalje tumače uskrsnuće Isusovo na racionalan način, pokušavajući temeljnu kršćansku dogmu učiniti "prihvatljivijom" svjetovno orijentiranomu zapadnom društvu.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 20.04.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. travnja 2014.

• Danas slavimo USKRS - nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg, najveći kršćanski blagdan. Danas, nakon uskrsne pučke svete mise, imat ćemo tradicionalno druženje ispred crkve uz igru i pjesmu. Domaćice koje mogu neka donesu pite, meze i kolača, a župni ured će pripremiti piće.

• Hvala svim župljanima koji su na bilo koji način doprinijeli dostojanstvenoj proslavi Uskrsa u našoj župi. Pohvalno je što ste u velikom broju dolazili u crkvu ovih dana i time posvjedočili svoju vjeru.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«51525354555657585960»Kraj »

Stranica 60 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko