gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 16.02.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
15. veljače 2014.

• Danas je 6 nedjelja kroz crkvenu godinu. Svete mise slavimo po redovitom rasporedu.

• Prošle nedjelje s radom je započela Mala Frama. Susreti se održavaju nakon jutarnje svete mise u 08:30h. Pozivamo svu djecu župe Brestovsko od 4. do 7. razreda da se uključe u Malu Framu.

• U četvrtak u 20:00h sveta misa i klanjanje u kapelici kod sestara klarisa.

• U petak u 19:00h sastanak Franjevačke mladeži - Frame.

• U subotu u 10:00h sastanak ministranata, 10:30h vjeronauk za prvopričesnike, u 11:30h proba pjevanja za djecu i u 13:00h proba pjevanja za Zbor mladih.

> Cijeli tekst...
 
Gospa Lurdska - Svjetski dan bolesnika Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
08. veljače 2014.

Svake godine, 11. veljače, Crkva obilježava spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, spominjući se Gospinog ukazanja djevojčici Bernadette Soubirous u francuskom mjestu Lourdes - Francuska, 11. veljače 1858. godine.

Ujedno, 11. veljače, Katolička Crkva obilježava i Svjetski dan bolesnika. Podsjetimo se da je Svjetski dan bolesnika utemeljio  papa Ivan Pavao II. posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. godine naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika. Cilj toga Dana je naznačena potreba  senzibiliziranja Božjeg naroda i građanskog društva za svijet patnje i  samim bolesnicima pomoći vrednovati svoje trpljenje.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 09.02.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
08. veljače 2014.

• Danas je 5. nedjelja kroz crkvenu godinu. Svete mise slavimo po redovitom rasporedu.

• Danas započinje s radom Mala Frama u našoj župi koju će voditi animatori Frame Brestovsko. Susreti će se održavati svake nedjelje nakon jutarnje svete mise u 08:30h. Naši framaši, koji su sudjelovali na raznim školama animatora i učili kako raditi s najmlađima, žele pokazati svoje znanje u ovom projektu. Upoznavat će djecu sa životom sv. Franje i sv. Klare te učiti ih o vjeri kroz molitvu, igru, pjesmu, plesove i radionice. Pozivamo svu djecu naše župe od 4. do 7. razreda da se uključe u Malu Framu.

• Sutra je spomendan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika hrvatskog naroda.

• U utorak, 11. veljače, je spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske. Toga dana je ujedno Svjetski dan bolesnika. U našoj crkvi obilježavanje ovoga spomendana započinje u 17:00h molitvom Gospine krunice. Zatim ćemo slaviti svetu misu za bolesnike i zdravstvene djelatnike, a poslije svete mise biti će i pojedinačna molitva za ozdravljenje za sve koji pate od bolesti duše i tijela.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 02.02.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. veljače 2014.

• Danas je 4. nedjelja kroz crkvenu godinu. Obilježavamo i Dan posvećenog života. Danas Crkva slavi i blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu - Svijećnica. Pod svetim misam bit će blagoslov svijeća.

• Danas na pučkoj svetoj misi bit će predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika. Zamoljeni su svi pričesnici i njihovi roditelji da obavezno budu na svetoj misi. Nadam se da će se i odazvati.

• Danas je i Mlada nedjelja. Poslie pučke svete mise blagoslov s Presvetim.

• Sutra je spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika. Svete mise kod sestara klarisa u 07:30h i u crkvi u 17:00h. Pod svetim misama tradicionalni obred grličanja i blagoslov namirnica protiv bolesti grla i drugih bolesti koje ćemo blagosloviti po zagovoru sv. Blaža.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«61626364656667686970»Kraj »

Stranica 62 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko