gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 10.11.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
09. studenog 2013.

• Danas je 32. nedjelja kroz godinu. Svete mise redovito. U 17:00h sveta misa za zdravlje duše i tijela, a nakon svete mise klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i pojedinačni blagoslov za one koji to žele.

• Danas, pod pučkom svetom misom, primanje kandidata u Franjevački svjetovni red u našoj župi. Oni su se na ovaj događaj pripremali kroz protekla tri dana trodnevnicom. Hvala g-dinu Željku Majdandžiću i g-đi Ljerki Mikić koji su pripremili prigodna predavanja tijekom trodnevnice. Čestitamo novoprimljenim kandidatima i želimo im obilje Božjeg mira i blagoslova te puno radosti u nasljedovanju svetoga oca Franje.

> Cijeli tekst...
 
Obnova kapelice u Datićima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. studenog 2013.

Na teritoriju župe Brestovsko nalazi se 8 grobljanskih kapelica. Sve su u dobrom stanju osim jedne: kapelica u groblju Datići bila je u ruševnom stanju i već dugo je vapila za obnovom. Bilo je pitanje dana kada će se sama urušiti.

Nakon jesenske svete mise na ovome groblju s prisutnim župljanima je dogovoreno da se što prije započne izgradnja nove kapelice. Dogovoreno je brzo i realizirano. Skupina župljana, među kojima je i nekolicina građevinara, odvojili su vrijeme za ovu akciju i započeli s radovima. Kapelica će biti istih dimenzija i na istome mjestu kao i prethodna, s time da će biti produžen krov i natkriven prostor ispred kapelice.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 03.11.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. studenog 2013.

• Danas je 31. nedjelja kroz godinu. Ujedno je i Mlada nedjelja. Poslije pučke svete mise blagoslov s Presvetim. Svete mise redovito u 08:00h, 11:00h i večernja sveta misa sa klanjanjem u 17:00h.

• Danas nakon pučke svete mise sastanak za Franjevački svjetovni red uz dogovor za Obred primanja.

• U četvrtak, petak i subotu je trodnevnica namijenjena kandidatima za primanje u Franjevački svjetovni red. Trodnevnica je svaku večer u 17:00h u kapelici kod sestara klarisa.

> Cijeli tekst...
 
Molitveno bdijenje uoči Svih svetih Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. studenog 2013.

Na uočnicu svetkovine Svih svetih, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, organizirano je molitveno bdijenje pod geslom Pozvani na svetost.

Prvi vjernici su stizali u crkvu već oko 19:00h sati navečer, budući da je najavljena mogućnost za ispovijed prije svete mise koja ja započela točno u 20:00h. Sviranje i pjevanje predvodio je Zbor mladih župe Brestovsko.

Tijekom svete mise zajedno smo zahvalili smo Gospodinu na zajedništvu i posvijestili si Isusov poziv na svetost. Bilo je divno vidjeti sve generacije naših župljana okupljene u crkvi u jednom duhu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«61626364656667686970»Kraj »

Stranica 66 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko