gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Zlatna misa fra Gabrijela Tomića Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
15. rujna 2013.

U subotu, 14. rujna, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić, proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Fra Gabrijel je jedan od osmorice ovogodišnjih franjevaca zlatomisnika provincije Bosne Srebrene.

Zlatna misa je slavljena u fra Gabrijelovoj rodnoj župi Žitače, u crkvi sv. Ante Padovanskog. Započela je u 11 sati svečanom procesijom zlatomisnika i desetak ostalih nazočnih svećenika. Propovjednik je bio fra Slavko Topić, trenutno na službi ispovjednika u papinskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog u Rimu.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 15.09.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. rujna 2013.

Bartolomé Esteban Murillo - Povratak rasipnoga sina • Danas je 24. nedjelja kroz godinu. U susjednoj župi Gromiljak slavi se Ime Marijino. U našoj crkvi nema pučke svete mise. Slavimo svete mise kod sestara klarisa u 07:00h i u crkvi u 08:00h.

• U četvrtak navečer u 20:00h klanjanje Isusu u kapelici kod sestara klarisa.

• Iduće nedjelje, 22. rujna, jesenske svete mise zahvalnice na grobljima Javorje i Maslinovići u 11:00h. Iduće nedjelje nema pučke svete mise u 11:00h. Raspored ostalih jesenskih svetih misa: 29.09. Bilalovac i Badnje; 06. 10. Kosnice i Oglavak; 13.10. Grebci i Datići. Raspored možete pročitati i na oglasnoj ploči.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljen patron župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
09. rujna 2013.

Osmog rujna Crkva slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu. Pored Marijinog, u crkvenom kalendaru se slave još samo dva rođendana: Isusov i Ivana Krstitelja.

Župa Brestovsko se za svoj patron, rođendan nebeske zaštitnice, pripravljala Devetnicom. Svečano misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom s Gospinim kipom od crkve do samostana s. klarisa. Predvoditelj svete mise bio je fra Pavo Filipović, koji je trenutno na službi u Njemačkoj, u koncelebraciji s drugim svećenicima.

> Cijeli tekst...
 
Uočnica Male Gospe - Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
07. rujna 2013.

U subotu, 7. rujna, uoči proslave Rođenja Blažene Djevice Marije, u našoj župi je vladalo posebno ozračje. Nakon molitve svete krunice i zazivanja Gospinog zagovora, sveto misno slavlje u 19 sati predvodio je fra Danijel Rajić, meštar postulanata u Visokom i duhovni asistent Frame i OFS-a. Nova generacija postulanata, njih pet, iz različitih župa Provincije Bosne Srebrene, također su sudjelovali u večerašnjem programu.

Fra Danijel je u prigodnoj propovijedi uputio sve nas na Mariju, najvjerniju zagovarateljicu, koja nam može i želi pomoći u svakodnevnoj  duhovnoj borbi, borbi između Dobra i Zla. Pozvao je na molitvu krunice, koja je najjače oružje, te posebno molitvu za mir – mir u srcima i u čitavome svijetu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«61626364656667686970»Kraj »

Stranica 68 od 88

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko