gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Mač božanske riječi Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
18. ožujka 2014.

15. ožujka
Sveti Klement Marija Hofbauer (1751-1820)

Ove godine glavni grad Austrije slavi stotu obljetnicu proglašenja drugoga zaštitnika svoga grada – sv. Klementa Marije Hofbauera. Žalosna je činjenica da većina žitelja ovoga grada nije nikada ni čula za njega. Nekada omiljen, zatim osporavan, a danas izgleda posve zaboravljen! Možda je ovo ogledalo stanja vjerskoga života i odricanja od kršćanske baštine u mnogim europskim gradovima? Pitanje je: nisu li nam danas potrebni sveci poput njega?

Hofbauer je rođen u Moravskoj od oca Čeha i majke Njemice. Krsno ime Ivan Evanđelist promijenit će u Klement, a iz pobožnosti prema Gospi dodaje i ime Marija. Svoje slavensko prezime Dvoržak mijenja u Hofbauer.

> Cijeli tekst...
 
40 dana za život - Molitva protiv pobačaja Ispis E-mail
Autor: Molitvena inicijativa "40 dana za život"   
08. ožujka 2014.

40 dana za život je miroljubiva i molitvena – dokazano djelotvorna – inicijativa za život, u koju je dosada uključeno više od 600.000 ljudi diljem svijeta. Sastoji se od molitve i posta (2 Ljet 7, 14; Mk 9, 29), miroljubivog bdjenja i osvješćivanja lokalne zajednice o potrebi zaštite nerođenog života i problemu pobačaja.
Od 5. ožujka do 13. travnja molimo i postimo za prestanak pobačaja u Kliničkome bolničkom centru "Sestre milosrdnice", gdje se godišnje pobaci više od 500 djece.
Mir i Božji blagoslov svim sudionicima ove inicijative.

> Cijeli tekst...
 
Poruka pape Franje za korizmu Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
04. ožujka 2014.

Draga braćo i sestre, želim vam povodom korizme ponuditi neka korisna razmišljanja za naš osobni i zajednički put obraćenja. Ona se nadahnjuju na riječima svetog Pavla: "Ta poznate darežljivost Gospodina našega Isusa Krista! Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite" (2 Kor 8, 9). Apostol se obraća kršćanima u Korintu da ih potakne da budu velikodušni u pomaganju vjernicima u Jeruzalemu koji su bili u potrebi. Što te riječi svetoga Pavla govore nama, današnjim kršćanima? Što taj poziv na siromaštvo, na život u siromaštvu u evanđeoskom smislu znači nama danas?

> Cijeli tekst...
 
« Početak«21222324252627282930»Kraj »

Stranica 24 od 44

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko