gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Strah naš svagdašnji Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
16. rujna 2013.

Na ovaj tekst me ponukao jedan zanimljiv dio iz moje dosadašnje liječničke karijere. Prije no što sam, tek po svršetku studija, trebao započeti obavljanje liječničkog poziva bio sam uvjeren da ću se najčešće susretati s bolesnicima koji boluju od različitih tjelesnih bolesti ili hitnih stanja poput infarkta, moždanog udara i sličnih bolesti tako da su i moje pripreme za rad išle u tome smjeru. Međutim, na moje veliko  iznenađenje, u ordinaciju su najčešće dolazili ljudi s jednom posve drugom tegobom o kojoj ja nisam uopće razmišljao, a koja je ljudima pravila strašne životne probleme i sputavala ih u svakodnevnim životnim aktivnostima te im činila da već u ovozemaljskom životu proživljavaju pakao. Radilo se, naime, o raznim vrstama strahova!

> Cijeli tekst...
 
Piercing - da ili ne Ispis E-mail
Autor: fra Ivo Pavić   
10. rujna 2013.

Uvod

Umjetnost ukrašavanja ljudskog tijela piercingom i tetovažom* postala je toliko popularna u posljednjih nekoliko godina da je teško prošetati ulicom, otići u trgovački centar, crkvu ili gledati televiziju, a da ne vidite nekoga tko ima na sebi piercing ili tetovažu. Viđamo ih na nama bliskim osobama, prijateljima. Sama riječ piercing dolazi od engleskog glagola to pierce i znači probušiti ili probiti. Riječ je o tome da se buše određena mjesta ljudskog tijela, gdje se stvara otvor na kojem se može nositi nakit. Najčešće piercing se stavlja u uši, nos, jezik, usne, pupak, obrve, bradavice i genitalije. Nažalost, zamjećujem da su mladi oni koji se najčešće povode ovim trendom (vjerujem mnogi iz neznanja). Rekao bih da je riječ o mladenačkom ekstremnom kultu.

> Cijeli tekst...
 
Čudesna ozdravljenja iz liječničke perspektive Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
26. kolovoza 2013.

Prije par tjedana posjetio sam župu Šurkovac kod Ljubije i bio sudionikom duhovne obnove koju svakoga vikenda predvodi fra Ivo Pavić, poznati franjevac i karizmatski svećenik. Razlog za odlazak na duhovnu obnovu u tu udaljenu župu prije svega je bio osobne prirode, jer sam mišljenja da su nam duhovne obnove vrlo važne za rast u vjeri, a obzirom da se u župi Vitez kojoj ja pripadam duhovne obnove ne organiziraju iz meni nepoznatih razloga. Nekoliko dana nakon boravka u Šurkovcu imao sam prigodu ponovno nazočiti duhovnoj obnovi, ali ovoga puta se nisam morao voziti tri i pol sata jer je fra Ivo Božjom milošću i angažmanom brestovskog župnika došao u župu Brestovsko gdje, je pred mnoštvom vjernika predvodio trodnevnicu u susret blagdanu sv. Klare. Trodnevnica je bila zbilja veličanstvena.

> Cijeli tekst...
 
Raduj se u Bogu Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
20. kolovoza 2013.

"Kad biste znali koliko vas ljubim, plakali biste od radosti."
(Gospa u Međugorju)

Mislim da bi i kamen pustio suzu prije modernog čovjeka. Ovaj put ne od žalosti, bola, nesreće ili ljudske tragedije, nego od radosti koja je u Bogu i od Boga i spoznaji da smo ljubljeni. Da, i kamen bi proplakao vidjevši da je njegov Stvoritelj živi Bog koji i danas ozdravlja, oprašta, suosjeća i hrabri. Bog koji nije miljama daleko udaljen u nekoj galaksiji, nego tu, u sredini tvojoj.  Unatoč tome, čovjeku polazi za rukom biti kamena srca. Zatvoren za Božji dodir. A potrebno je samo tjelesne oči zatvoriti i oči srca otvoriti.. i vidjeti da je sve oko tebe – ljudi, stvari i pojave, jedno veliko čudo koje u sebi nosi pečat Svevišnjega.

Zato ja ovaj put želim pisati o radosti, ali ne bilo kakvoj. Radosti u Bogu. I suzama radosnicama.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 2 od 4

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko