gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Poruka pape Franje za korizmu Ispis E-mail
Autor: Papa Franjo / IKA   
04. ožujka 2014.

Draga braćo i sestre, želim vam povodom korizme ponuditi neka korisna razmišljanja za naš osobni i zajednički put obraćenja. Ona se nadahnjuju na riječima svetog Pavla: "Ta poznate darežljivost Gospodina našega Isusa Krista! Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite" (2 Kor 8, 9). Apostol se obraća kršćanima u Korintu da ih potakne da budu velikodušni u pomaganju vjernicima u Jeruzalemu koji su bili u potrebi. Što te riječi svetoga Pavla govore nama, današnjim kršćanima? Što taj poziv na siromaštvo, na život u siromaštvu u evanđeoskom smislu znači nama danas?

> Cijeli tekst...
 
Papina poruka za 22. svjetski dan bolesnika 2014. Ispis E-mail
Autor: Administrator   
08. veljače 2014.

Vjera i ljubav: "I mi smo dužni živote položiti za braću" (1 Iv 3, 16)

Draga braćo i sestre!

1. U prigodi 22. Svjetskog dana bolesnika koji ove godine ima za temu Vjera i ljubav: "I mi smo dužni živote položiti za braću" (1 Iv 3, 16), obraćam se na poseban način bolesnicima i svima onima koji im pružaju pomoć i njegu. Crkva u vama, dragi bolesnici, prepoznaje posebnu Kristovu prisutnost. To je istina. Kada trpimo on je uz nas, štoviše, on je u našem trpljenju. On zajedno s nama nosi njegov teret i otkriva mu smisao. Kada je Božji Sin uzašao na križ uništio je samoću patnje i rasvijetlio njezinu tamu. Nalazimo se tako pred misterijem Božje ljubavi prema nama, koja nam ulijeva nadu i hrabrost: nadu, jer se u Božjem naumu ljubavi i sáma noć boli otvara uskrsnom svijetlu; te hrabrost, da se možemo sa svim protivštinama i teškoćama nositi u njegovu društvu, zajedno s njim.

> Cijeli tekst...
 
I društvene mreže mogu nam otkriti ljepotu vjere Ispis E-mail
Autor: Laudato/IKA   
25. siječnja 2014.

"Internet je Božji dar koji olakšava komunikaciju", ocijenio je papa Franjo u svojoj prvoj poruci povodom Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije, koji se ove godine obilježava 1. lipnja. Upozorio je pritom da prevelika želja za digitalnim povezivanjem može dovesti do izolacije od obitelji i prijatelja.

Ovo je prva poruka pape Franje povodom Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije, koja se tradicionalno objavljuje uoči spomendana svetog Franje Saleškoga, zaštitnika novinara.

> Cijeli tekst...
 
Intervju pape Franje za "La Repubblicu" Ispis E-mail
Autor: laudato.hr/repubblica.it   
15. siječnja 2014.

S portala Laudato.hr prenosimo intervju pape Franje za talijanski ljevičarski dnevnik "La Repubblica". U razgovoru s osnivačem lista Eugeniom Scalfarijem Papa govori o svojoj viziji poslanja i reforme Katoličke Crkve.

Razgovor se vodio uoči sastanka Vijeća kardinala, od 1. do 3. listopada u Vatikanu, a koje je još u travnju imenovao papa Franjo kako bi mu pomogli u reformi.

Zanimljiv dijalog između pape Franje i ateista Scalfarija vodi se već neko vrijeme, a počelo je tako što je Scalfari napisao pismo Svetom Ocu nakon čitanja enciklike "Lumen fidei – Svjetlo vjere" pod nazivom: Pitanja jednog nevjernika isusovačkom papi koji sebe zove Franjo.

Papa Franjo odgovorio mu je otvorenim pismom koje je list objavio u cijelosti, a u kojem je one koji ne vjeruju pozvao na iskreni i otvoreni dijalog s kršćanima.

Njihov dijalog sada je nastavljen ovim intervjuom.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 2 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko